< Keer terug naar overzicht

Investeren in vastgoed

Waarom vastgoed ook dit jaar een topinvestering blijft

UrbanLink wenst u een fantastisch en succesvol 2019. Volgens de meeste experten wordt het een ideaal jaar om in vastgoed te investeren. De hypothecaire leningen zullen waarschijnlijk niet oplopen, en als ze het al doen zal het maar geleidelijk gebeuren.

Consensus onder experten

Zo verwacht Sébastien Degand, verantwoordelijke kredieten van BNP Paribas Fortis, slechts een toename met 15 basispunten tegen het einde van het jaar. Dirk Thiels, senior strategist bij KBC Asset Management, vertelt dan weer dat 2019 een konijnenmarkt wordt. “Zoals het knaagdier zullen de markten alle richtingen uitgaan, maar nooit erg lang en ver.” In andere woorden: hij verwacht weinig verschil met 2018.

Vergelijkbaar met 2018

De situatie op de Belgische hypotheekmarkt lijkt vandaag sterk op die van begin 2018. Ook toen bestond er een prognose dat er geen grote rentestijgingen zouden komen, een prognose die ook is uitgekomen.

Om de verschillende rentevoeten van de voorbije jaren te vergelijken hebben we de ‘rentebarometer’ bekeken van het kantoor Immotheker. Een jaar geleden betaalde u volgens hen op een woonlening met een driejaarlijks herzienbare rente gemiddeld 1,24% rente. Vandaag krijgt u voor diezelfde formule een rentevoet van 1,27%. Het verschil met vorig jaar is dus bijzonder klein.

Hetzelfde geldt voor de formule ‘vaste rentevoet op 20 jaar’: vorig jaar kreeg u bij die formule 1,95%, vandaag staat die zelfs nog lager op gemiddeld 1,92%

De veiligste en meest waardevolle investering

Urban Link blijft ervan overtuigd dat vastgoed waardevast en waardevol blijft. Het is een veilige belegging met een voorspelbaar rendement. Daarnaast heeft het in de laatste 100 jaar geen echte dip gekend. Dit jaar wil UrbanLink daarom nog meer ten dienste staan van mensen die in vastgoed willen investeren en zal hierover nog verder communiceren. Er wordt onder andere samengewerkt met een professionele tool genaamd Investr om gedetailleerd het investeringsrendement per pand weer te geven.

Kortom, ook dit jaar is het ideaal om in vastgoed te investeren! Bekijk alvast eens de vele mogelijkheden op onze projectenpagina.

Vorig bericht Verhuistips UrbanLink

Verhuis met plezier dankzij deze tips

Lees meer →
Volgend bericht Low section of architects discussing blueprint on office floor

De voordelen van nieuwbouw tegenover bestaande woningen

Lees meer →