< Keer terug naar overzicht

De voordelen van nieuwbouw tegenover bestaande woningen

“Kies ik voor nieuwbouw of renoveer ik beter een bestaande woning?” Het is een vaak gestelde vraag wanneer u op zoek gaat naar een nieuwe woning, zowel als investering of om zelf in te wonen. UrbanLink is alvast overtuigd dat nieuwbouw de betere keuze is. Hieronder leest u alle voordelen:

1. Nieuwbouwreglementen ter bescherming van de koper

Bij nieuwbouw hoeft u zich alvast geen zorgen te maken dat u een kat in een zak koopt. De nieuwbouwreglementen omvatten duidelijke voorschriften omtrent enkele praktische zaken, zoals bij een vertraging van de werkzaamheden, de voorlopige en definitieve oplevering en de waarborg of garantie tot afwerking ten laste van de betrokken aannemers.

 

Daarnaast geniet een nieuwbouwwoning of -appartement steeds van de zogenoemde tienjarige garantie (zie ook Wet Breyne). Die dekt alle constructiefouten, zowel de zichtbare als onzichtbare, gedurende tien jaar. Die garantie wordt gegeven door de verantwoordelijke architect, de algemene aannemer en de bouwkundig ingenieur. U begint in feite met een wit blad en hoeft zich geen zorgen te maken dat u de ene na de andere onverwachte kost zal tegenkomen, wat bij een renovatie vaak het geval is.

2. De ideale investering

Mensen denken vaak dat nieuwbouw aanzienlijk duurder is dan renoveren. Dat klopt, als u het enkel op korte termijn bekijkt. Bij het renoveren van een woning komen namelijk heel wat langetermijn- of onverwachte kosten kijken die vaak vergeten worden. Wanneer u het totale kostenplaatje in rekening brengt, blijkt een nieuwbouwwoonst vaak een slimmere en duurzamere investering.

 

De flexibele financiering is ook een van de voordelen van een nieuwbouwwoning -of appartement. Wanneer u vroeger een nieuwbouwhuis kocht via een hypothecaire lening, moest u maandelijks zowel uw lening afbetalen als de huur van uw huidige woning. Vandaag bestaan er echter verschillende kredietmaatschappijen die geen maandelijkse som vragen vooraleer uw nieuwbouwwoonplaats volledig afgewerkt is en u de sleutels in handen heeft.

 

Indien u het wil verhuren is het makkelijker om een huurder te vinden, iedereen woont nu eenmaal liever in een modern pand dan in een afgeleefde constructie. Daarnaast zullen er minder kosten aan verbonden zijn aangezien alles splinternieuw is.

 

Ten slotte brengt het nog steeds een fantastisch rendement op. Meestal kan u uw eigen inbreng op 10-15 jaar verdubbelen. Vooral dankzij de huidige, lage rente is het vandaag een ideaal investeringsklimaat. Bekijk gerust eens onze panden op het investeringsplatform Investr en bekijk zelf hoeveel uw opbrengst kan zijn.

3. Duidelijke constructienormen en aangepast aan strenge reglementering

Alle nieuwbouwwoningen dienen vandaag te voldoen aan strikte isolatie- geluids- en prestatienormen. Vooral in tijden waarbij steeds strengere regels van toepassing zijn is het slimmer om nieuwbouw te kopen in plaats van onbegonnen werk te verrichten bij een renovatie. De gebruikte materialen voor nieuwbouwconstructies bieden bovendien zowel esthetische, technische en praktische voordelen. Veel aanpassingen om die normen bij renovatie te halen zijn peperduur of zelfs onmogelijk te realiseren.

4. Volledig aangepast aan jouw smaak

Laten we tenslotte het belangrijkste voordeel van nieuwbouwwoningen niet vergeten, namelijk de mogelijkheid om zelf de afwerking, de materialen en de inrichting van uw interieur te kiezen. In vergelijking met een renovatie heeft u hierbij de touwtjes veel meer in handen en zijn er meer mogelijkheden om uw droomwoning of ideale investering in handen te krijgen.

 

Overtuigd dat nieuwbouw iets voor u is? Bekijk de vele mogelijkheden op onze projectpagina en contacteer ons voor meer informatie.

Vorig bericht Investeren in vastgoed

Waarom vastgoed ook dit jaar een topinvestering blijft

Lees meer →
Volgend bericht Leven dichtbij alles

Ecologisch dichtbij alles

Lees meer →