< Keer terug naar overzicht

Verhuistips UrbanLink

Verhuistips

Verhuizen is altijd een spannend en leuk moment! Maar verhuizen kan ook stress met zich meebrengen… Geloof het of niet, er zijn dingen die je kunt doen om van deze overgang een positieve ervaring te maken. Hieronder vind je enkele handige verhuistips.

Tip 1: Verken je omgeving

Als je over een aanzienlijke afstand verhuist, moet je op voorhand best wat onderzoek doen. Mensen zijn altijd het meest comfortabel wanneer ze zich voorbereid voelen. Zoek bijvoorbeeld naar de scholen, winkelcentra en restaurants in de buurt. Kijk welke evenementen er regelmatig doorgaan in je nieuwe thuis. Met andere woorden, zorg dat je een idee krijgt van waar je gaat wonen.

Tip 2: Budget

Verhuizen kan budgettair doorwegen! Daarom is het belangrijk om je uitgaven goed in de hand te houden alvorens te starten. Vraag op voorhand een inschatting van de kostprijs voor uw persoonlijke situatie.

Tip 3: Plan, plan, plan… en neem je tijd

Begin met plannen zo ver als je kunt.

Maak een tijdschema op met een duidelijke takenlijst en timings. Zorg ervoor dat je tijdig een selectie maakt van wat wel en niet mee moet naar de nieuwe woning.

Tip 4: Wees flexibel

Er zijn veel partijen betrokken bij een verhuis en alles gaat niet altijd volgens plan. Zorg ervoor dat je in jouwtijdschema voldoende tijdsbuffers voorziet zodanig dat je wat ademruimte hebt indien er zaken niet verlopen zoals gepland.

Tip 5: Maak een documentenvak

Bewaar alle belangrijke documenten, zoals paspoorten, huisaktes, testamenten en verzekeringspapieren in één doos of bestand en bewaar die op een veilige plaats.

Tip 6: Sorteer

Maak een onderscheid tussen wat je zelf kan verhuizen en wat door professionele verhuisfirma’s dient te gebeuren. Bewaar alles mooi in speciale dozen en breng duidelijke labels aan. De kleine dozen kan je zelf eventueel op voorhand al verhuizen.

Tip 7: Huur professionele verhuizers in

Contacteer een professionele verhuisfirma voor de grote, moeilijk verhuisbare meubelstukken. Deze firma’s zijn verzekerd tegen schade indien er iets fout zou lopen. Money well spent!

Tip 8: Noodzakelijke papierwinkel

Wanneer je verhuist, moet je ook enkele praktische zaken in orde brengen. Contacteer eerst en vooral de gemeente voor de wijziging van uw domicilie.

Maak een lijstje van partijen die geïnformeerd moeten worden over uw nieuwe woonplaats: werk, notaris, arts, bank, school, crèche, etcetera.

Ten slotte is het ook handig om de post van je oude adres te laten doorsturen naar je nieuwe adres.

Nog op zoek naar een nieuwe woning? Bekijk de verschillende nieuwbouwprojecten van UrbanLink.

Vorig bericht Stapelplein Gent Nieuwbouwproject Toren Palazzo

Afbraakwerken Stapelplein

Lees meer →
Volgend bericht Investeren in vastgoed

Waarom vastgoed ook dit jaar een topinvestering blijft

Lees meer →