< Keer terug naar overzicht

Het is nu tijd voor de aankoop van uw woning, wij duiden waarom!

De nieuwe Vlaamse Regering is gevormd en het regeerakkoord staat online. Maar zoals u waarschijnlijk al via de pers heeft vernomen, brengt die slecht nieuws voor wie een woning wil aanschaffen: de woonbonus wordt afgeschaft vanaf 1 januari 2020.

Wat is de woonbonus?

 

De kopers van een woning, die hiervoor een hypothecair krediet in aftrek brengen, mogen een deel van de betaalde interesten en kapitaal op hun belastingaangifte inbrengen met een maximum van 1.520 euro + 760 euro (gedurende de eerste tien jaar) per partner. De belastingvermindering bedroeg hierop tot nu toe 40 procent.

 

We leggen het even uit aan de hand van een voorbeeld:

 

Het goedkoopste appartement dat we momenteel aanbieden in ons project Park Bourgoyen kost 282.000 euro (excl. kosten). Indien u dit voor het einde van het jaar koopt en hiervoor een lening afsluit, heeft u recht op de woonbonus. Hierbij bekomt u op 25 jaar tot 18.240 euro per persoon aan belastingvoordeel. Als koppel dus 36.480 euro.

 

 

"Als koppel verliest u tot 36.480 euro"

Indien u dit appartement na 1 januari 2020 koopt, loopt u dus bijzonder veel geld mis…

 

Als compensatie hiervoor verlaagt de overheid de registratierechten van 7 naar 6 procent. Deze maatregel is echter opnieuw niet van toepassing op de nieuwbouw. Iets wat wij ten zeerste betreuren.

 

Het is dus nu de moment om in nieuwbouw te investeren.

Hou daarbij rekening dat de hypothecaire rente nog zeer laag staat en de huisprijzen verder blijven stijgen!

 

Bekijk alvast eens onze projecten en maak zelf uw keuze

 

Vorig bericht Leven dichtbij alles

Ecologisch dichtbij alles

Lees meer →
Volgend bericht Vaartdijk Brugge

Alle appartementen in Vaartdijk zijn opgeleverd

Lees meer →