← Terug naar overzicht

Weverij

Kalken

In de Weverij worden echte bedrijfsplannen op touw gezet

 

KMO-project de Weverij is strategisch gelegen in Kalken op de kruising van de Bieststraat en de Nerenweg. Sinds jaar en dag biedt deze unieke locatie een ideale verbinding tussen Gent en Lokeren via de E17, met nabijheid tot schilderachtige dorpskernen zoals Lochristi, Wetteren, Laarne en Berlare. Het opvallende hoekpand op de kruising van Nerenweg en Bieststraat dient als herkenbaar landmark in het hart van Kalken.

 

De Weverij presenteert 30 hoogwaardige KMO-ruimtes, opgeleverd in een standaard casco staat. Daardoor waarborgt dit project een maximale flexibiliteit, waardoor elke unit individueel en naar bedrijfsbehoeften kan worden aangepast. Tevens biedt het de mogelijkheid om units te combineren en te integreren. De maximale hoogte is 8,5 meter. Bovendien hebben de betonvloeren een draagvermogen tot 2,5 ton/m².

 

De geschiedenis van de Weverij begint op de voormalige textielfabriek ‘Tissage Vanham’. Deze historische site omvat een groot fabrieksgebouw onder karakteristieke sheddaken, omgeven door grotendeels verhard terrein dat momenteel dienst doet als opslagplaats voor diverse bouwmaterialen.

 

Geef kleur aan uw toekomstige bedrijfsplannen in de Weverij vanaf €309.900

 

Ontdek de mogelijkheden en maak deel uit van dit toekomstgerichte bedrijvenpark. Contacteer ons vrijblijvend voor meer informatie of een afspraak.

Het huidige gebouw ondergaat een grondige renovatie met als doel de transformatie naar twee afzonderlijke bedrijfsverzamelgebouwen voor KMO’s. De bestaande structuur wordt opengebroken van west naar oost, waardoor een doorgang ontstaat die dienst doet als toegangsweg tot de verschillende units. Bovendien worden twee eigentijdse nieuwbouwvolumes toegevoegd aan het geheel. In totaal biedt de Weverij diverse units met oppervlaktes variërend tussen 129 en 336 m². De 60 beschikbare parkeerplaatsen zijn strategisch geplaatst in openlucht rondom de bedrijfsverzamelgebouwen.

De metamorfose omvat zowel de renovatie als de herinrichting van de oude bedrijfsgebouwen tot een eigentijds KMO-park. Centraal in het gebouw wordt een deel afgebroken, waardoor twee afzonderlijke gebouwen ontstaan. De nieuw gecreëerde buitenzijden worden gekenmerkt door eigentijdse grijze sandwich gevelpanelen, harmonieus aansluitend bij de bestaande westgevel, die zijn oorspronkelijke uitstraling behoudt.

Image Shape

De Weverij ontstaat op het kruispunt van twee gemeentewegen, waar ooit de textielfabriek 'Tissage Vanham' zijn stempel op de geschiedenis drukte."

nieuwbouwproject Kalken - Bedrijvenpark Weverij
<p>Vanuit een doordachte visie op architectuur, interieurinrichting, design en klantenservice werd AAC Architects opgericht. Bij hen geen opzichtige vertoningen, maar eerder een samenspel van sobere lijnen, krachtige accenten en pragmatische concepten dat resulteert in een tijdloos moderne architectuur. Het project de Weverij voorziet in een opwaardering van de bestaande architectuur. Door de historiek van de site, is het gebouw een bekende baken in Kalken. Daar waar de projectsite initieel aan de rand van de gemeente lag, nam de bebouwing mettertijd (vooral in de jaren ’70 en ’80) toe. De omgeving is dit gebouw gewend en bijgevolg vormt de renovatie van de site een pluspunt voor de omgeving. Met de reconversie naar een KMO-park wordt rekening gehouden om geen overlast te bezorgen aan de omgeving.</p>

Vanuit een doordachte visie op architectuur, interieurinrichting, design en klantenservice werd AAC Architects opgericht. Bij hen geen opzichtige vertoningen, maar eerder een samenspel van sobere lijnen, krachtige accenten en pragmatische concepten dat resulteert in een tijdloos moderne architectuur. Het project de Weverij voorziet in een opwaardering van de bestaande architectuur. Door de historiek van de site, is het gebouw een bekende baken in Kalken. Daar waar de projectsite initieel aan de rand van de gemeente lag, nam de bebouwing mettertijd (vooral in de jaren ’70 en ’80) toe. De omgeving is dit gebouw gewend en bijgevolg vormt de renovatie van de site een pluspunt voor de omgeving. Met de reconversie naar een KMO-park wordt rekening gehouden om geen overlast te bezorgen aan de omgeving.

- AAC Architects Thomas Gevaert

AANBOD

In de Weverij worden 30 KMO-units casco vormgegeven met flexibele indeling. De units kunnen gebruikt worden als werkplaats, atelier of magazijn. De Weverij functioneert als bedrijventerrein voor gemengd gebruik. De entiteiten kunnen worden omgevormd tot grotere units. Ook voor kleine professionele zelfstandigen zijn deze KMO-units uitermate geschikt, bovendien worden er voldoende openlucht parkeerplaatsen voorzien.

KMO-units met oppervlaktes van 129 m² tot 142 m²

Vanaf 234.900 euro (exclusief kosten)

KMO-units met oppervlaktes van 194 m² tot 197 m²

Vanaf 309.900 euro (exclusief kosten)

KMO-units met oppervlaktes van 266 m² tot 336 m²

Vanaf 396.900 euro (exclusief kosten)

Image Shape

Ligging

De gemeente Kalken is gelegen in de provincie Oost-Vlaanderen. Kalken behoort tot de gemeente Laarne. De omgeving van Kalken wordt gekenmerkt door zowel landelijke gebieden als door kleine dorpskernen met tal van bedrijvigheid. Autowegen in de buurt zijn de E17 als belangrijke verkeersader in België, van Antwerpen naar Gent en verder richting Kortrijk en Frankrijk. Ook loopt de N407 door Kalken en dient het als verbinding met nabijgelegen steden en gemeenten zoals Wetteren, Berlare, Wichelen, Zele en Lokeren.

Image Shape

01 Kalkense Meersen

02 Berlare Broek

03 Kasteel van Laarne

04 Wetteren

05 Wichelen

06 Berlare

07 Zele

08 Dendermonde

09 Sint-Niklaas

10 E17

Weverij

De Weverij is gelegen op de kruising van de Bieststraat en de Nerenweg, in het centrum van Kalken.

Contact

Vul onderstaand formulier in en wij beantwoorden zo snel mogelijk al jouw vragen.

Door op "versturen" te klikken, worden uw gegevens naar ons verstuurd. Wij zullen die alleen gebruiken om uw verzoek te behandelen. Alle gedetailleerde informatie is te vinden in onze privacyverklaring.