← Terug naar overzicht

Kloostertuin | woningen

Zaffelare

Rustig wonen in de kloostertuin in Zaffelare, een sierlijk ijk- en rustpunt in het dorp

Het nieuwe woonproject Kloostertuin in Zaffelare is gelegen op de voormalige site van Zusters van Liefde die tot één van de vroegste Gentse Kloosterstichtingen behoort en die wordt omgevormd tot 5 woningen en 49 appartementen.

 

Allerlaatste woningen beschikbaar!

 

Het project is een gemengde realisatie tussen verleden en heden. Het kloostergebouw wordt deels gerestaureerd alsook worden nieuwe gebouwen ontwikkelt in eigentijdse architectuur. Het nieuwbouwproject telt 5 woonvolumes waarbij er ruime woningen met prachtige tuin worden voorzien. De site omringt zich in een oase van groen waar bovendien een gehele recreatieve tuinzone is voorzien. Midden in het centrum, maar toch rustig gelegen.

 

Zaffelare is de deelgemeente van de snelgroeiende hoofdgemeente Lochristi. Gelegen aan de Antwerpsesteenweg en wordt doorsneden door de N449, die een verbinding is van de E17 (afrit Beervelde) naar de E34 (Kennedylaan) en andere invalswegen zoals de R4, de Gentse kanaalzone. Zaffelare ligt dicht bij het 500 ha groot Provinciaal Domein Puyenbroeck met talrijke wandel- en fietspaden, waar de waterloop de Zuidlede meandert.

 

Alle voorzieningen zijn aanwezig, met centraal gelegen: de grote sporthal ’t Veerleveld, de nieuwe kleuter- en lagere school “De Wegwijzer” (400 leerlingen) het nieuwe rust- en verzorgingstehuis Exalta, de 17e eeuwse geklasseerde pastorie en poortgebouw, waarin het LoS sierteeltmuseum gevestigd is.

 

Ontdek hier het laatste appartement in dit project!

 

Benieuwd naar dit project?

Neem vrijblijvend contact op met onze verkoopadviseurs en wij luisteren graag naar wat u op zoek bent.

De ruime woningen zijn verbonden met de gemeenschappelijke groene binnentuin

<p>Voor het project Kloostertuin deden we beroep op ASA Architectuur. De inplanting en architectuur van de bestaande gebouwen is exemplarisch voor het gedachtengoed van de Zusters van Liefde. Het kloostergebouw behoort tot het collectief geheugen van Zaffelare en Vlaanderen. De voorstaande gevels worden in een baksteenparament <strong>beige</strong> <strong>Wasserstrich</strong> voorzien alsook worden <strong>horizontale</strong> banden ter hoogte van de vloerplaten geïmplementeerd. De bouwvolumes achteraan zijn in een <strong>roodbruine</strong> paramentsteen waarbij de <strong>gewelfde</strong> kleidakpannen in het <strong>antraciet</strong> mooi aansluiten. Door te kiezen voor een woonerf wordt een <strong>intimistisch</strong> straatbeeld gecreëerd. Er is sprake van een organische overgang van de gerestaureerde <strong>kloostergebouwen</strong> naar de nieuw te bouwen hedendaagse architectuur. De uitstraling van de buitenruimte varieert door de weloverwogen inplanting van de gebouwen van integraal groen over doorwaadbaar groen naar recreatief groen. Tot slot creëert de <strong>ruimtelijke</strong> <strong>invulling</strong> meer openheid, meer licht, meer vrije ruimte en meer beweging.</p>

Voor het project Kloostertuin deden we beroep op ASA Architectuur. De inplanting en architectuur van de bestaande gebouwen is exemplarisch voor het gedachtengoed van de Zusters van Liefde. Het kloostergebouw behoort tot het collectief geheugen van Zaffelare en Vlaanderen. De voorstaande gevels worden in een baksteenparament beige Wasserstrich voorzien alsook worden horizontale banden ter hoogte van de vloerplaten geïmplementeerd. De bouwvolumes achteraan zijn in een roodbruine paramentsteen waarbij de gewelfde kleidakpannen in het antraciet mooi aansluiten. Door te kiezen voor een woonerf wordt een intimistisch straatbeeld gecreëerd. Er is sprake van een organische overgang van de gerestaureerde kloostergebouwen naar de nieuw te bouwen hedendaagse architectuur. De uitstraling van de buitenruimte varieert door de weloverwogen inplanting van de gebouwen van integraal groen over doorwaadbaar groen naar recreatief groen. Tot slot creëert de ruimtelijke invulling meer openheid, meer licht, meer vrije ruimte en meer beweging.

- Atelier voor Stedelijke Architectuur

Allerlaatste woningen beschikbaar

 

  • Woning met 3 of 4 slaapkamers vanaf 345.900 euro

Er worden autostaanplaatsen, bergingen en fietsstallingen voorzien. Voormelde prijzen zijn excl. kosten.

Image Shape

01 Sporthal 't Veerleveld

02 Woonzorgcentrum Exalta

03 Vrije Basisschool De Weg-Wijzer

04 Kerkhof Zaffelare

05 Onze Lieve Vrouw en Sint Petruskerk

06 Odeveld

07 Lochristi Sierteelmuseum

08 Provinciaal Domein Puyenbroeck

Kloostertuin | woningen

De Kloostertuin situeert zich in de dorpskern van Zaffelare en maakt deel uit van een historisch verhaal, op zo'n 3 kilometer van Lochristi.

Contact

Vul onderstaand formulier in en wij beantwoorden zo snel mogelijk al jouw vragen.

Door op "versturen" te klikken, worden uw gegevens naar ons verstuurd. Wij zullen die alleen gebruiken om uw verzoek te behandelen. Alle gedetailleerde informatie is te vinden in onze privacyverklaring.