← Terug naar overzicht

De Stek

Lochristi

Uw duurzame stek in De Stek in Lochristi

Het weelderige nieuwbouwproject De Stek is een uniek, duurzaam en hoogwaardig afgewerkt project gelegen op de hoek van Dorp-West en de Stationsstraat in het verlengde van de Antwerpse Steenweg. Het woonproject is een duurzame woonplek op uiterst goede ligging in hartje Lochristi. Met zijn centrale ligging in het centrum integreert het project bovendien naadloos in de bestaande buurtdynamiek. De collectieve tuinzone fungeert niet alleen als verbindende factor. Het is ook een openbare plek waar bewoners, buren, passanten, oud en jong zalig kunnen vertoeven. In de Stek is het comfortabel wonen en geniet je van alle nabije faciliteiten die gemeente Lochristi te bieden heeft.

 

De bestaande bebouwing maakt plaats voor 1 handelsruimte, 3 woningen met oppervlaktes vanaf 97 m² tot 148 m² en 15 ruime appartementen met oppervlaktes vanaf 94 m² tot 149 m² die voorzien worden van ruime terrassen. Meer zelfs, enkele appartementen beschikken over een unieke wintertuin met oppervlaktes tot 30 m², een ware troef tijdens elk seizoen. Bovendien hebben alle appartementen toegang tot de groene gemeenschappelijke binnentuin. De tuinzone is voorzien van een petanquebaan en wadi. Uw thuis wordt door de keuze in duurzame materialen, energiezuinige technieken en een prachtige afwerking die ideale duurzame woonst.

 

Ontdek ook project De Dekenij in Lochristi!

Wintertuinen of tuinkamers

De Stek in Lochristi heeft als eerste project de keuze gemaakt voor winterterrassen of wintertuinen. Een wintertuin is een aangebouwde constructie die de leefruimte verlengt met zijn typische glazen constructie. Het beschermt tegen water en wind en dient als buffer zodat er kan bespaard worden op verwarmingskosten. De bestaande ruimte wordt uitgebreid zodat men er gebruik van kan maken doorheen het hele jaar. De wintertuinen van De Stek worden gerealiseerd vanuit duurzaam standpunt. Door te kiezen voor ecologische materiaal alternatieven wordt de wintertuin een pak duurzamer en schept het bovendien een gevoel van intimiteit. Het houten schrijnwerk van de wintertuinen biedt een extra meerwaarde aan het project. Door eigen smaak, inrichting en met uitzicht op de groene binnenzone is het heerlijk vertoeven in centrum Lochristi.

Image Shape

De unieke wintertuin garandeert het gebruik van uw terras het hele jaar door.

Nieuwbouwproject De Stek Lochristi

Duurzaam en kwaliteit in De Stek

Binnen het ontwikkelingsproject wordt er met milieu-, onderhoudsvriendelijke en ecologische materialen gewerkt. Zo worden bijvoorbeeld bakstenen en parement gebruikt die doorgaans oneindigbaar recycleerbaar zijn. Plaatselijk kiezen we voor wit-grijze geëmailleerde bakstenen die door hun ambachtelijk productieproces gericht zijn op duurzaamheid. Bovendien spelen geglazuurde bakstenen een steeds grotere rol bij nieuwbouwprojecten vanwege zijn talrijke mogelijkheden.

Het buitenschrijnwerk zal uitgevoerd worden in zwart aluminium; een licht en corrosie bestendig materiaal die uiterst duurzaam is met een lange levensduur. Ook aluminium kan doorgaans gerecycleerd worden zonder kwaliteitsverlies om zo de ecologische voetafdruk klein te houden.

In lijn met milieubewustzijn ontsnapt het duurzaam waterbeheer niet aan de aandacht. Het hemelwater wordt opgevangen in hemelwaterputten en wordt gebruikt voor de algemene delen in functie van het onderhoud van de tuin.

Bovendien zal daar waar het functioneel en visueel een deugd is, worden gewerkt met groendaken. De daken worden beplant met sedum-plantjes. Het grote voordeel hiervan is dat deze plantjes in combinatie met de grond zorgen voor een vertragende rol in de waterhuishouding en betere isolatie.

Qua beglazing wordt er gewerkt met onderhoudsvriendelijk hoogrendementsbeglazing. Dit type beglazing bestaat uit twee lagen glas met daartussen een loze ruimte die als functie meer isolering biedt dan ‘normale’ beglazing.

Kortom werd er in De Stek in Lochristi aan heel wat duurzame elementen en beslissende factoren gedacht om zo een bevorderlijk bouwproject in de omgeving neer te zetten.

Image Shape
<p>Coconne architectenbureau werkte een uniek concept uit voor Lochristi. Het projectgebouw bestaat uit continue gevels. Hierbij vindt men enige <strong>vertikaliteit</strong> terug, grotendeels door de integratie van gevelbanden die op een bepaalde afstand van elkaar gepositioneerd zijn. Tussenliggend bevinden zich perforaties die gebruikt worden voor de creaties van de ruime leefterrassen, ramen,… De gevels worden voorzien van een <strong>kwalitatieve</strong>, <strong>karaktervolle</strong> en <strong>duurzame</strong> gevelafwerking in kleinschalige materialen. Enerzijds werd er gekozen voor een <strong>lichtgekleurde</strong> <strong>gevelsteen</strong> waarbij enkele steen-verbanden met elkaar gecombineerd worden. Anderzijds worden de vertikale gevelbanden met meer <strong>relief</strong> vermetst zodat dit voor meer cachet zorgt. Bovendien geeft het een <strong>mooie</strong> <strong>articulatie</strong> aan het gebouw. In de tussenliggende terraszones herkennen we horizontale banden die in een wit-grijze zichtbeton zullen worden afgewerkt.</p>

Coconne architectenbureau werkte een uniek concept uit voor Lochristi. Het projectgebouw bestaat uit continue gevels. Hierbij vindt men enige vertikaliteit terug, grotendeels door de integratie van gevelbanden die op een bepaalde afstand van elkaar gepositioneerd zijn. Tussenliggend bevinden zich perforaties die gebruikt worden voor de creaties van de ruime leefterrassen, ramen,… De gevels worden voorzien van een kwalitatieve, karaktervolle en duurzame gevelafwerking in kleinschalige materialen. Enerzijds werd er gekozen voor een lichtgekleurde gevelsteen waarbij enkele steen-verbanden met elkaar gecombineerd worden. Anderzijds worden de vertikale gevelbanden met meer relief vermetst zodat dit voor meer cachet zorgt. Bovendien geeft het een mooie articulatie aan het gebouw. In de tussenliggende terraszones herkennen we horizontale banden die in een wit-grijze zichtbeton zullen worden afgewerkt.

- Coconne Architectuur

Jouw mogelijkheden

 

  • 2 slaapkamerappartement met leefterras of wintertuin vanaf 379.500 euro
  • 3 slaapkamerappartement met ruim terras of wintertuin vanaf 489.500 euro
  • Laatste penthouse met wintertuin beschikbaar
  • Woning met twee of drie slaapkamers vanaf 399.900 euro

Er zijn eveneens parkeerplaatsen optioneel mogelijk en tevens voldoende fietsenstallingen worden voorzien. Voormelde prijzen zijn excl. kosten.

Image Shape

Centrumligging

Lochristi is één van de grootste randgemeenten van Gent en maakt plaats voor een nieuw en centraal gelegen woonconcept dichtbij de gemeentekern en belangrijke verkeerswegen zoals de N70 en R4. Bovendien voorziet de gemeente in tal van voorzieningen, leuke plekken en mooie natuur. Alle winkels zijn makkelijk te bereiken op wandelafstand. Lochristi kenmerkt zich door zijn vele natuur waaronder het Park van Beervelde en vele groene velden. De Stek speelt in op de huidige tendens waarbij men meer buiten wil leven en genieten. Daarom is duurzaam en energiezuinig wonen mogelijk mede door zijn ruime leefterrassen, wintertuinen en centrale binnentuin waar men heerlijk kan vertoeven.

Image Shape

01 Centrum

02 Park van Beervelde

03 Provinciaal Domein Puyenbroeck

04 Wonderwoud (vanaf 2023)

05 Gent

06 Damvallei

De Stek

De voordelen op een rijtje

  • Bijzondere meerwaarde op lange termijn
  • Hoogwaardige afwerking in combinatie met de laatste technieken
  • Unieke wintertuinen zorgen voor een verruiming van de leefruimte
  • Kwalitatieve appartementen met centrumligging
  • Interessant totaalplaatje voor wie op zoek is naar een veilige belegging

Contact

Vul onderstaand formulier in en wij beantwoorden zo snel mogelijk al jouw vragen.

Door op "versturen" te klikken, worden uw gegevens naar ons verstuurd. Wij zullen die alleen gebruiken om uw verzoek te behandelen. Alle gedetailleerde informatie is te vinden in onze privacyverklaring.