← Terug naar overzicht

Vaartdijk

Brugge

WONEN TUSSEN WATER EN BOS

Bent u op zoek naar een appartement met een uitstekende ligging aan de boorden van het kanaal Gent-Brugge en de rand van het Lappersfortbos, maar toch dicht bij het centrum van Brugge? Ons nieuwbouwproject Vaartdijk in Brugge biedt hierop een antwoord. In totaal worden 52 gloednieuwe appartementen en een handelsruimte gebouwd rond een centrale binnentuin. Hiervan is reeds 65 procent verkocht!

 

Dit prachtige nieuwbouwproject in Brugge wordt ontwikkeld aan de Vaartdijkstraat en kenmerkt zich door zijn uitstekende ligging aan rand van het Lappersfortbos en langsheen de boorden van het kanaal Gent-Brugge.  Door zijn centrale ligging bent u zowel snel in hartje Brugge als in Oostkamp en heeft u een uitstekende aansluiting op de autostrades E40 en E403.

Alle appartementen beschikken over minstens één ruim zonneterras en worden luxueus en tot in de puntjes afgewerkt met duurzame materialen. De afwerking en inrichting kan op maat gekozen worden door de koper.

 

Een ruim tweeslaapkamer appartement is beschikbaar vanaf 265.900 euro en een groot drieslaapkamer appartement vanaf 463.000 euro, er is tevens een kantoorruimte vrij. Parkeren is mogelijk zowel ondergronds als bovengronds. De opgesomde prijzen zijn exclusief kosten.

 

aartdijk Brugge Terrasbeeld
Vaartdijk Brugge Zijkant links
<p>Salens Architecten uit Brugge koos ervoor om in plaats van 1 groot volume te creëren, te opteren voor <strong>3 kleinere blokjes op een gezamenlijke “plint” van 2 bouwlagen</strong>. Ze vormen een perfecte schakel naar de omringende bebouwing toe en zijn op schaal van de site. Bovendien beschikken alle wooneenheden over optimale zichten en oriëntaties.</p>
<p>Om het <strong>groen karakter</strong> van de site te versterken worden er voldoende hoog- en laagstammige bomen voorzien samen met een groene buffer tegenover de aanpalende percelen en als <strong>verderzetting van het Lappersfortbos</strong>. Bij het voorzien van een groenbuffer wordt minimaal 2 m afstand gehouden tegenover de voormalige spoorwegbedding.</p>
<p>De verschillende <strong>terrassen</strong> worden zo ingeplant dat we een directe <strong>relatie</strong> hebben met de <strong>groene omgeving</strong>. De terrassen worden op een esthetische en doordachte manier ingekleed samen met de privé buitenruimten. De privé tuinen zullen visueel overgaan in de overige groene omgeving.</p>

Salens Architecten uit Brugge koos ervoor om in plaats van 1 groot volume te creëren, te opteren voor 3 kleinere blokjes op een gezamenlijke “plint” van 2 bouwlagen. Ze vormen een perfecte schakel naar de omringende bebouwing toe en zijn op schaal van de site. Bovendien beschikken alle wooneenheden over optimale zichten en oriëntaties.

Om het groen karakter van de site te versterken worden er voldoende hoog- en laagstammige bomen voorzien samen met een groene buffer tegenover de aanpalende percelen en als verderzetting van het Lappersfortbos. Bij het voorzien van een groenbuffer wordt minimaal 2 m afstand gehouden tegenover de voormalige spoorwegbedding.

De verschillende terrassen worden zo ingeplant dat we een directe relatie hebben met de groene omgeving. De terrassen worden op een esthetische en doordachte manier ingekleed samen met de privé buitenruimten. De privé tuinen zullen visueel overgaan in de overige groene omgeving.

- Salens Architecten Brugge

Investeren in Vaartdijk

De culturele en gezellige hoofdstad van West-Vlaanderen is een geliefde plek om te wonen en een interessante woonmarkt om in te investeren. Vooral jonge gezinnen en ouderen zoeken hier een thuis in het groen, maar nog steeds dicht bij alle faciliteiten.

Het project Vaartdijk sluit dan ook perfect aan op die vraag en vormt de ideale investeringsopportuniteit. Vergeet daarnaast niet dat de rente nog steeds zeer laag staat en andere beleggingen zoals het klassieke spaarboekje momenteel maar weinig opbrengen.

Een appartement met twee slaapkamers is reeds te koop vanaf 265.900 euro. We hebben voor u het jaarlijks huurrendement berekend aan de hand van de juiste cijfers en komen alvast op een realistisch nettorendement van 3 procent op eigen middelen.

Contacteer ons voor onze volledige berekening en ontdek waarom Vaartdijk niet mag ontbreken in uw beleggingsportefeuille.

Image Shape

Ligging

Het project is gelegen langs de Vaartdijkstraat die loopt langs het domein Lappersfort.  Het is een verbindingsweg tussen de Brugse ring (R30) en de brug van Steenbrugge gelegen langs het kanaal Gent-Brugge.

De straat loopt parallel met de Baron Ruzettelaan, en loopt tot in Oostkamp, die aan de andere kant van het kanaal ligt.  De Vaartdijkstraat is ook opgenomen in het Vlaanderen Fietsroutenetwerk en het Lange Fiets(=FL)-routenetwerk en zo een belangrijke fietsverbinding.

Het Lappersfort is een bosrijk domein van 30 ha dat een bijzonder waardevolle plaats inneemt als natuurlijk eiland van rust en potentiële natuurexploratie.

01 Lappersfortbos

Het Lappersfortbos is een bos gelegen aan de Vaartdijkstraat in Sint-Michiels, deelgemeente van Brugge. Een stuk zonevreemd bos waar heel wat om te doen is. De grootte van het Lappersfort bedraagt zo’n 17 hectare groot, waarvan 13,5 hectare parkbos. Deze 13,5 hectare werd in 2008 door de Vlaamse overheid en de stad Brugge aangekocht.

02 Station Brugge

Het station van Brugge ligt op wandelafstand van het historisch centrum en de winkelstraten.

Om de 2 minuten vertrekt van het station een bus richting centrum. Tijdens piekuren rijdt er ’s morgens en ’s avonds zelfs om de minuut een bus naar het stadscentrum.

03 Concertgebouw

Het Concertgebouw is een cultureel complex in Brugge. Het gebouw, gelegen aan ’t Zand, werd opgetrokken voor “Brugge 2002 Culturele hoofdstad van Europa“, al waren er reeds in de jaren 1990 plannen om een dergelijk project op te starten in Brugge, uitgaande van de provincie West-Vlaanderen.

Behalve een grote concertzaal die beschikt over 1290 zitplaatsen op drie niveaus, is er ook nog de kamermuziekzaal die plaats biedt aan 320 toeschouwers. Op het gelijkvloers is er het Concertgebouwcafé en op de zevende verdieping, de bovenste etage van de Lantaarntoren, is er een expositieruimte voor hedendaagse kunst. Men heeft er ook een goed uitzicht over de stad.

04 Markt

De Markt, soms ook “Grote Markt” genoemd, is een marktplein in Brugge. De Markt bevindt zich in het hart van de historische binnenstad en heeft een oppervlakte van ongeveer 1 ha. Aan de zuidkant van het plein staat een van de bekendste monumenten van de stad, het 12de-eeuwse belfort (Halletoren).

Het plein werd in 1995-’96 heraangelegd en sindsdien mogen er geen auto’s meer parkeren, behalve taxi’s en toerbusjes. Iedere woensdagvoormiddag wordt er markt gehouden en het plein wordt ook regelmatig gebruikt voor evenementen. In de kerstperiode staat er een kerstmarkt met ijspiste. In de gebouwen rond het plein bevinden zich cafés, restaurants en winkels.

05 Boudewijn Seapark

Het Boudewijn Seapark, vaak nog “Boudewijnpark” genoemd, is een themapark (dieren- en attractiepark) in Sint-Michiels, een deelgemeente van Brugge. Het werd genoemd naar koning Boudewijn.

Het park bestaat naast de attracties onder andere uit een dolfinarium, een dierenpark, een schaatspiste en expohal.

06 Jan Breydelstadion

Het Jan Breydelstadion, tot 1998 het Olympiastadion, is een voetbalstadion in de stad Brugge, gelegen in de deelgemeente Sint-Andries. Het stadion is eigendom van de stad Brugge en is de thuishaven van stadsrivalen Club Brugge en Cercle Brugge, die het stadion exploiteren.

07 Olympia Zwembad

Lago Brugge Olympia is een zwemcomplex dat bestaat uit een topsportbad en een subtropisch zwemparadijs.

Het Olympisch topsportbad van 50 meter lang en 25 meter breed bevat 10 banen. Het is uitermate geschikt om baantjes te zwemmen, voor schoolzwemmen, zwemtrainingen (zwemmen, synchro, waterpolo, etc.), alsook voor internationale wedstrijden.

Het zwemparadijs bestaat uit een wildwaterbaanvan 115 meter, een golfslagbad, bandenglijbaan, warme lagune, stoomhut, sauna, buitenbaden met ligweide, een in- en outdoor zwemmersterras.

08 Begijnhof

Het ‘Prinselijk Begijnhof Ten Wijngaarde’ met witgeschilderde gevels en verstilde kloostertuin werd gesticht in 1245. In dit stukje werelderfgoed leefden vroeger begijntjes, geëmancipeerde vrouwen die weliswaar leek waren, maar er toch een vroom en celibatair leven op na hielden. Vandaag wordt het Begijnhof bewoond door zusters van de Orde van Sint-Benedictus en alleenstaande Brugse vrouwen. In het Begijnenhuisje krijg je nog altijd een goed beeld van hoe het dagelijkse leven er in de 17de eeuw uitzag.

09 AZ Sint Jan

AZ Sint-Jan Brugge-Oostende AV is een open ziekenhuis waar elke patiënt terecht kan voor basiszorg tot zeer gespecialiseerde zorg. Het ziekenhuis investeert doelbewust om in een aantal medische domeinen top- en referentiezorg te bieden. Dit kan enkel door aandacht te besteden aan de professionele ontwikkeling van de zorgverstrekkers.

Vaartdijk

Contact

Vul onderstaand formulier in en wij beantwoorden zo snel mogelijk al jouw vragen.

Door op "versturen" te klikken, worden uw gegevens naar ons verstuurd. Wij zullen die alleen gebruiken om uw verzoek te behandelen. Alle gedetailleerde informatie is te vinden in onze privacyverklaring.