← Terug naar overzicht

Stapelplein

GentWonen in de stad, tussen water en groen

Het nieuwbouwproject Stapelplein in Gent, gelegen aan de rand van de historische binnenstad, is een nieuwe woonbuurt.
Dit architecturaal hoogstaand nieuwbouwproject omvat 175 nieuwe appartementen en woningen, één kantoorruimte en commerciële ruimte, verspreid over 4 gebouwen. In het project zijn tevens 24 budgetwoningen voorzien. Deze budgetwoningen worden verkocht onder speciale voorwaarden van het stadsontwikkelingsbedrijf sogent.

De eerste fase van dit nieuw project omvat:

• het torengebouw met 75 appartementen alsook een kantoorruimte en commerciële ruimte;

• een palazzo met 16 woonunits en 34 appartementen.

 

Een laatste penthouse is beschikbaar vanaf 695.000 euro, contacteer ons vrijblijvend.

 

Dit project levert duurzame gebouwen af die de score ‘very good’ nastreven op de Vlaamse duurzaamheidsmeter. De ontwikkeling wordt ook aangesloten op het stadsverwarmingsnet.

 

Het project Stapelplein maakt deel uit van de site van de “Oude dokken” en is gekend als het deel genaamd Handelsdok West. Er wordt een kaaipromenade aan de Westkant van het water aangelegd. Bovendien worden nieuwe parken en gezamelijke binnenpleintjes gerealiseerd. Tot slot komen er in de buurt ook scholen, kantoorruimtes, hippe restaurants, enz….  Alles wat je nodig hebt – inclusief het winkelcentrum van Dok Noord en het station Dampoort – op wandelafstand. En als je wil, rij je met de auto zo de stadsring op.  Ook de verlenging van de tramlijn tot het Stapelplein staat gepland.

 

Kortom: Gent heeft er een bruisend stukje stad bij!

 

Dit project komt in aanmerking voor de verkoop aan 6% BTW bij bewoning volgens de voorwaarden van de federale overheid.

 

Ontdek ook project Bord’O in Gent, liggend aan het water!

Torengebouw

Het robuuste torengebouw wordt 16 verdiepingen hoog en omvat 75 appartementen, 1 commerciële ruimte en een kantoor. Fijne details en de combinatie van in – en uitpandige terrassen laten de toren mooi aansluiten bij de omgeving. Ten zuiden en ten noorden ervan worden nieuwe parken aangelegd. Tevens komt er een nieuwe fietsers- en voetgangersbrug. Een voorpleintje vormt een groene overgang tussen de toren en de straat. Ook naast het gebouw komt een gezellig pleintje, dat rechtstreeks aansluit op de verdieping op het gelijkvloers. Ideaal voor een toffe bar of brasserie mét terras.

Palazzo

De architectuur van de pallazzo is gebaseerd op die van de originele pakhuizen. Dat geeft de gebouwen een stedelijke, stoere en tegelijk elegante uitstraling. Hun naam verwijst naar de Italiaanse renaissancepaleizen: robuuste gebouwen met een rechthoekig grondplan en een collectieve privébinnentuin. Ze tellen 5 verdiepingen met plaats voor 50 woonunits, zowel woningen als appartementen. De rijwoningen grenzen aan de dwarsstraten of centraal aan het Stapelplein. De appartementen zijn gesitueerd in de twee dokgebouwtjes aan het Handelsdok, de twee hoekgebouwtjes en het poortgebouw aan het Stapelplein. Allen genieten ze ten volle van de binnentuin, een uniek stadszicht en/of de openheid van het water.

 

 

Image Shape

Uit de restanten van een rijk industrieel verleden rijst een nieuw bruisend stadsdeel waar oude en nieuwe Gentenaars kunnen leven rond het water en in het groen.

Stapelplein Gent Appartementen en Woningen
Stapelplein Gent Nieuwbouwproject
Stapelplein Gent Nieuwbouwproject
Stapelplein Gent Woningen
Stapelplein Gent Nieuwbouwproject
Stapelplein Gent Nieuwbouwproject Toren
Stapelplein Gent Stadszicht
Stapelplein Gent Zicht Schipperskaai
Stapelplein Gent Interieur Leefruimte
Nieuwbouwproject Appartementen en Woningen Stapelplein Gent
Stapelplein Gent Interieur Keuken
Stapelplein Gent Closeup Toren
Stapelplein Gent Interieur Slaapkamer
Stapelplein Gent Toren Palazzo

Waarom dit project écht iets voor

jou is:

  • Locatie

Een bruisende en kindvriendelijke buurt pal naast het water, met uitzicht op een groene omgeving en op het historische centrum. Het beste van de stad op een boogscheut: cinema’s, restaurants, theaters, winkels, maar ook scholen en kinderdagverblijven. Snel boodschappen doen, wat shoppen of een uurtje sporten? Gewoon even de straat oversteken naar Dok Noord.

  • Mobiliteit

Auto, trein, tram, fiets of te voet. Je bereikt het Stapelplein vlot met alle mogelijke vervoersmiddelen. Zonder files, want de Gentse stadsring wordt verlegd naar de overzijde van het water (Afrikalaan). Zelf sta je in een wip in het centrum of aan het station, of rij je met je auto vlot de stad uit. En parkeren, dat doe je gewoon ondergronds.

  • Groen

Heeft je woning geen uitzicht op het water en de groene boulevard? Dan kijk je wel uit op een van de vele binnentuintjes of het nieuwe park dat hier wordt aangelegd. Alle vrije ruimte wordt voorzien van gras en bomen, planten en bloemen. Een oase van groen, midden in de stad. Iedere woning is uniek want heeft ofwel zicht op de tuin, op de leefstraat, op de promenade, op de stad of een combinatie.

  • Ruimte

Weidse vergezichten zijn sowieso zeldzaam in de stad, maar het gevoel van openheid dat je hier ervaart, is uniek. De moderne architectuur met veel licht, de ruime terrassen, het vele groen rondom, de uitgestrektheid van het water, het zicht op de binnenstad… Zo’n ideale combinatie vind je enkel op het Stapelplein.

  • Rust

Kom na een drukke dag in de stad thuis in je eigen oase van rust. Het uitzicht over het water en de nieuwe wandelpromenade, en het groen en de verkeersvrije woonstraten rondom met onder meer een vijf kilometer lange verkeersvrije promenade geven je de broodnodige ademruimte. De Gentse stadsring wordt bovendien verlegd naar de overkant van het water. En de verkeersdrukte, die verhuist mee.

Image Shape
<p>Voor het ontwerp van dit heuse nieuwbouwproject sloegen architectenbureaus <strong>360 </strong>uit Gent, <strong>BULK</strong> uit Antwerpen en <strong>LAND</strong> de handen in elkaar. 360 maakte onder andere ook het nieuwe ontwerp voor het KBC-gebouw op de Kouter in Gent. BULK architecten heeft ervaring met ontwerpen op diverse schaalniveaus, van interieur tot stadsontwerp. LAND landschapsarchitecten is gespecialiseerd in de invulling van publieke en collectieve ruimte.</p>

Voor het ontwerp van dit heuse nieuwbouwproject sloegen architectenbureaus 360 uit Gent, BULK uit Antwerpen en LAND de handen in elkaar. 360 maakte onder andere ook het nieuwe ontwerp voor het KBC-gebouw op de Kouter in Gent. BULK architecten heeft ervaring met ontwerpen op diverse schaalniveaus, van interieur tot stadsontwerp. LAND landschapsarchitecten is gespecialiseerd in de invulling van publieke en collectieve ruimte.

- 360 Architecten & BULK Architecten & LAND

Ligging

Het Stapelplein is gelegen in een bruisende en kindvriendelijke buurt aan de rand van Gent-centrum.

Midden in het groen, vlak bij het water en met het beste van de stad binnen handbereik. Hieronder vindt u een selectie uit enkele voorzieningen in de buurt.

01 Noah Bar

In de docklands van Gent dobbert de ark van Noah: een lunch & late night aperobar … aan de Handelsdokkaai, achter het postgebouw vlakbij het Stapelplein.

02 Gravensteen

Het Gravensteen in Gent is als enig overgebleven middeleeuwse burcht in Vlaanderen met een vrijwel intact verdedigingssysteem een bijzondere bezienswaardigheid, die dan ook een belangrijke toeristische troef vormt voor de stad.

03 Kouter

De Kouter is een populair plein in het centrum van de Vlaamse stad Gent. Sinds 1772 wordt er op zondag een bloemenmarkt gehouden.

04 Winkelen

De Veldstraat is al jaren de belangrijkste winkelstraat van de Stad Gent. Hier kunnen shoppers zich volop uitleven tussen de vele winkels en nadien verpozen in een van de vele bars en restaurants.

05 Kunstencentrum Vooruit

Dans, theater, performance, literatuur en een flinke portie rock-en-roll. Vooruit is al vele jaren een begrip in Gent.

Stapelplein

Ons nieuwbouwproject Stapelplein in de stad aan water en groen.

Contact

Vul onderstaand formulier in en wij beantwoorden zo snel mogelijk al jouw vragen.

Door op "versturen" te klikken, worden uw gegevens naar ons verstuurd. Wij zullen die alleen gebruiken om uw verzoek te behandelen. Alle gedetailleerde informatie is te vinden in onze privacyverklaring.