← Terug naar overzicht

Molsbroekpark aan de Durme | appartementen

Lokeren

Verkoopskantoor

We voorzien een verkoopskantoor on-site, Oude-Bruglaan 53, 9160 Lokeren.

Onze verkoopadviseurs zijn elke week aanwezig op vaste dagen:

 

dinsdag van 14u tot 19u
donderdag van 14u tot 19u
zaterdag van 10u tot 13u

 

Ons kantoor bereik je via de achterkant van de Botz Padel bar.

 

 

Een nieuwe groene schakel in Lokeren

Na enkele jaren van ontwikkeling van deze nieuwe buurt in Lokeren, kregen de plannen finaal vorm. Zowel liggend als kijkend op de Durme en het natuurgebied Molsbroek, wordt deze buurt de nieuwe aantrekkingspool om er te wonen.

De ontwikkeling van deze buurt zal gefaseerd verlopen waarbij de plannen voor de eerste fase afgewerkt zijn. Deze fase bestaat uit twee aan twee woonvolumes gescheiden door een centrale doorsteek aan de Durme. De gebouwen omvatten zowel één, twee als drie slaapkamerappartementen met ruime leefterrassen en hebben elk een gemeenschappelijke buitenruimte met unieke verzichten op hoogte. De gebouwen worden kwalitatief en energiezuinig gebouwd met een duurzaam karakter.

In een volgende fase worden eveneens eengezinswoningen voorzien. Momenteel krijgt het terrein een voorlopige invulling door padelclub Botz.

Het project bevindt zich langsheen de Oude Baan, palend aan de Durme, een samenvloeiing van de Zuidlede en de Moervaart ter hoogte van Daknam en grenzend aan het Molsbroek, een 122 hectare uitgestrekt natuurreservaat. Met een frappant uitzicht op natuurschoon, centraal gelegen bij de voornaamste faciliteiten en op 1 km van het centrum. 

De brug tussen natuur en water

Het neusje van de Durme

Er valt heel wat te beleven in Lokeren, veel groen, geschiedenis en activiteiten. Je kan bijvoorbeeld Lokeren verkennen vanop het water met een culinaire boottocht naar Daknam of trek er op uit met de fiets langs de Durme. Kunstliefhebbers kunnen hun lust botvieren bij een beeldenwandeling of rondleiding aan één van de vele geklasseerde gebouwen van Lokeren. Kortom, met een frappant uitzicht op natuurschoon en centraal gelegen bij de voornaamste faciliteiten op één km van het centrum, voldoet dit project aan de gevraagde troeven van leven dichtbij alles.

Image shape
<p>We werkten samen met <strong><em>BLAF</em></strong>, een architectenbureau gevestigd in Lokeren. Het project werd enkele jaren zorgvuldig uitgewerkt en is een samenvloeiing van <strong>bouwkunst</strong> en <strong>natuur</strong>. Als reigers in het riet ontstonden vier slanke woongebouwen. De gevelvlakken onder meer worden voorzien in geel genuanceerd metselwerk en licht schrijnwerk. De woonvolumes zijn <strong>afwisselend</strong> en <strong>speels</strong> geschrankt. Dit maakt het geheel minder dicht, de volumes zijn ontvankelijker voor meer <strong>licht</strong>. Door gebruik te maken van <strong>duurzame</strong>, <strong>natuurlijke</strong> en <strong>houten</strong> materialen wordt het <strong>organische</strong> <strong>karakter</strong> van het project nog meer versterkt. Verder worden er ondergrondse en bovengrondse parkeerplaatsen, rustige speelelementen en tal van ontmoetingsplekken voorzien.</p>

We werkten samen met BLAF, een architectenbureau gevestigd in Lokeren. Het project werd enkele jaren zorgvuldig uitgewerkt en is een samenvloeiing van bouwkunst en natuur. Als reigers in het riet ontstonden vier slanke woongebouwen. De gevelvlakken onder meer worden voorzien in geel genuanceerd metselwerk en licht schrijnwerk. De woonvolumes zijn afwisselend en speels geschrankt. Dit maakt het geheel minder dicht, de volumes zijn ontvankelijker voor meer licht. Door gebruik te maken van duurzame, natuurlijke en houten materialen wordt het organische karakter van het project nog meer versterkt. Verder worden er ondergrondse en bovengrondse parkeerplaatsen, rustige speelelementen en tal van ontmoetingsplekken voorzien.

- BLAF Architecten

Molsbroekpark aan De Durme
Molsbroekpark aan de Durme

Molsbroekpark aan de Durme

Lokeren is gelegen in de Durmevallei, het centrum van de stad ligt grotendeels in deze vallei op een hoogte van drie tot vijf meter boven zeeniveau. Op sommige plekken is er nog steeds een moerassige ondergrond aanwezig, het Europees natuurreservaat Molsbroek is hier het levendige bewijs van. Dit natuurgebied is de gordel van parken die de Lokerse stadskern omsluit. Bovendien stroomt de Durme dwars door Lokeren en grenst deze waterloop net voor het toekomstige woonproject. Voor ons werd het stilaan duidelijk dat de locatie aan de Oude-Bruglaan fungeert als een unieke locatie om een waardig project te realiseren.

Image Shape

De voordelen op een rijtje

 

  • Uniek verzicht op de Durme vanuit je eigen leefruimte
  • Een nieuwe woonbuurt met talrijke ontspanningsmogelijkheden
  • Investeren in een groeiende stad
  • Lichtrijke en goedgeoriënteerde wooneenheden omringt door water en groen
  • Een eigen plek om te leven en genieten, op wandelafstand van het centrum

01 Natuurreservaat Molsbroek

02 Stadsmuseum

03 Daknamstadion

04 Sint-Laurentiuskerk

05 Markt

06 De Buylaers

07 Lokerse Feesten

08 Stedelijk Bospark

09 Ziekenhuis AZ Lokeren

10 E17 Gent-Antwerpen

11 Station Lokeren

Molsbroekpark aan de Durme | appartementen

Contact

Vul onderstaand formulier in en wij beantwoorden zo snel mogelijk al jouw vragen.

Door op "versturen" te klikken, worden uw gegevens naar ons verstuurd. Wij zullen die alleen gebruiken om uw verzoek te behandelen. Alle gedetailleerde informatie is te vinden in onze privacyverklaring.