← Terug naar overzicht

Hoppehof

Ertvelde

Het assistentieproject Hoppehof maakt komaf met de ouderwetse serviceflat. Het gaat om moderne en lichtrijke appartementen die volledig en volgens de normen aangepast zijn aan de noden van wie ouder wordt en de zorgen die daarmee gepaard gaan.

 

Hoppehof ligt op wandelafstand van het centrum van Ertvelde, een bruisende gemeente in het  hart van het Meetjesland. Gent (15 minuten), maar ook Antwerpen en de kust zijn vlot bereikbaar. De dorpskern biedt alle faciliteiten en tal van culturele activiteiten. Het mooie fietspad langs het kanaal Gent-Terneuzen en het treinstation zijn eveneens vlakbij.

Licht en ruimte

Het volledige appartementencomplex is gebouwd volgens de meest strikte en moderne normen waaraan erkende assistentiewoningen vandaag moeten voldoen.

Hoppehof is al van bij ontwerpfase zo getekend om een stijlvolle leefomgeving te zijn waar je zo lang mogelijk zelfstandig kunt wonen. De appartementen zijn drempelvrij en kregen een doordachte indeling zodat ze ook aangepast zijn voor wie (tijdelijk) minder mobiel is. De afwerking van de appartementen is hoogwaardig en uitgevoerd met duurzame materialen.

Er zijn 33 appartementen te koop, van 62 tot 75 vierkante meter. Ook is er een gemeenschappelijke binnentuin van 105 vierkante meter in het midden van het gebouw, die zorgt voor extra groen en ook een extra stimulans is om sociale contacten te leggen.

Image Shape

Wonen zonder zorgen

Om een complete zorgdienstverlening te kunnen aanbieden aan de bewoners die dit wensen of nodig hebben, werkt Hoppehof samen met een professionele zorgpartner, VZW Zorgbeheer Midden-Vlaanderen. Deze stelt via de CM-zorgmakelaar een woonassistent ter beschikking. De woon-assistent is het eerste aanspreekpunt en de vertrouwenspersoon voor de bewoners.

Naast de basisdienstverlening en de crisiszorg kan de woonassistent ook overbruggingszorg en andere bijkomende dienstverleningen regelen. Denk bijvoorbeeld aan poets- en strijkdiensten, de levering van warme maaltijden aan huis, enz. Daarnaast zal de CM-zorgmakelaar ook sociaal isolement voorkomen door het organiseren van allerhande sociale activiteiten in de ontmoetingsruimte of door samen te werken met lokale verenigingen.

Image Shape

Ligging

Ertvelde is een dorp in de Belgische provincie Oost-Vlaanderen, een deelgemeente van Evergem en ligt in de Gentse Kanaalzone, op de grens tussen het Gentse Houtland en het Meetjesland. Het kent een centrale ligging want van hieruit bent u snel in Gent, Antwerpen en aan de kust. In Ertvelde vindt u het Mottekasteel en het biermuseum. Verder is Ertvelde bekend door Brouwerij Van Steenberge met zijn verschillende streekbieren. Kortom, in Ertvelde vindt u de rust terug en bent u tevens vlot bereikbaar én dicht bij alles.

01 Mottekasteel Hoge Wal

Het Mottekasteel Hoge Wal in de Belgische deelgemeente Ertvelde is een van de best bewaarde mottekastelen van Vlaanderen en was de karakteristieke woonst van de toenmalige middelhoge adel van Vlaanderen. In de jaren 1970 werden enkele kleinschalige opgravingen gedaan waarvan de vondsten kunnen bezichtigd worden in het vroegere Ertveldse gemeentehuis. In 2008 startten de werken om de site op geschiedkundig vlak te herstellen en in 2009 was het een van de vijf laureaten voor de Vlaamse Monumentenprijs.

02 Apotheek Lindephar

03 Supermarkt Carrefour

04 Huisarts Nachtegaele Paul

05 Kapsalon Melissa

06 Onze-Lieve-Vrouw-Hemelvaartkerk

Hoppehof

Hoppehof omvat 33 erkende assitentiewoningen in hartje Ertvelde. Het project weerspiegelt leven dichtbij alles.

Contact

Vul onderstaand formulier in en wij beantwoorden zo snel mogelijk al jouw vragen.